Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért nem hódol be a macska előttünk?

Sokan nem értik, a macska miért nem olyan mint egy kutya. Vajon miért nem tud behódolni, és miért nem tudja, hogy mi vagyunk az úr a háznál? Nos, ezt most elmagyarázzuk:

A macska misztikus, büszke, behódolásra képtelen, független állat. Eleganciáját, tartózkodását, lekenyerezhetetlenségét azok értékelik leginkább, akik nem „szolgaként”, hanem egyenrangú félként kezelik. Ezt a bánásmódot a macska hűséggel, ragaszkodással és feltétlen bizalommal jutalmazza. A látszólagos hűvös tartózkodás mögé rejti gazdag érzelemvilágát, az embert érdemei szerint részesíti „kegyeiben”. Képességei, intelligenciája, érzékenysége azért marad rejtve sokak előtt, mert a macska bizalmát ki kell érdemelni. E talányos magatartás az oka annak, hogy a macskával kapcsolatban annyi babonás előítélet és téves nézet él még ma is a köztudatban.

Sokan azt mondják, egy macska akár egy másik emberhez is átköltözik, ha ott jobb a koszt. Vajon tényleg ott tud hagyni minket a macskánk, ha valahol jobb, finomabb étrenddel ajándékozzák? A válasz: Igen! 
Nem minden macska olyan hűséges mint egy kutya; de vannak kivételek! Bizonyára a háziasított macskák 80 sőt, akár 90%-a képes minket elhagyni, de az a maradék 10% is sok; ha egy macskát sikerül meghódítanunk, és beférkőztünk kegyeibe (ez akár 1/2-1 évig is tarthat) akkor az a macska bizonyára hűséges marad hozzánk.

Ha valaki családi házban tartja kedvencét, s az reggel elkóborol, de este visszajön, nem kétséges: ő már hűséges hozzánk.
De ha ugyanez megtörténik, de a macska nem tér vissza, nem biztos, hogy baja esett: szimplán csak otthagyott minket.

 

Szóval a macska egy olyan állat, amin nem egyszerű kiigazodni. Olyanok mint az emberek: nincs két egyforma belőlük se testileg, se (és leginkább ez igaz rájuk) lelkileg. Annyi szent: a macskához türelem kell.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.